Bebek Nevresim Kumaşları Nelerdir

13-09-2021 11:43
Bebek Nevresim Kumaşları Nelerdir

Bebek Nevresim Kumaşları Nelerdir?

Bebeklerin yedikleri ve içtikleri kadar giydikleri ve kullandıkları kumaş da önemlidir. Bebekler sağlıklı bir ortamda yetişmeli ve kullandıkları her şey sağlığına zarar veren madde olmamalıdır. Hormonlu yiyeceklerden ve zararlı besinlerden korunduğu gibi yine sağlığına zarar veren kumaş türlerinden yapılmış tekstil ürünlerinden de korunmalıdır. Bazı kumaş türleri bebek cildine zarar verir ve alerji yapar. Bu tarz giysilerden uzak durulmalıdır.

Bebeklerin Nevresim Takımı Kumaşları

Bebeklerin sağlıklı ve rahat bir şekilde uyumaları için kaliteli bir kumaştan yapılan nevresim takımı gerekiyor. Bebekler uykularında sık sık dönerler ve bedenleri nevresim ile etkileşim halinde olur. Günün büyük bir bölümünü uyku ile geçiren bebekler nevresim kumaşından alerji ve kaşıntı gibi sorunlar yaşamaması gerekir. Onun için bebek nevresimleri için bazı kumaş çeşitleri seçilmelidir.

Bunlardan bazıları şunlardır;

  • Pamuklu kumaş
  • Saten kumaş
  • Bambu kumaş
  • Polyester kumaş
  • İpek Kumaş

Bu kumaş modelleri yüzeyi kaygan ve sağlıklı bir uyku için oldukça müsait kumaş türleridir. Günümüzde nevresim takımlarının büyük bir kısmı da bu kumaşlardan üretiliyor.

Pamuklu Kumaştan Yapılan Bebek Nevresimleri

Pamuklu kumaş nevresim takımları için en müsait kumaş çeşididir. Günümüzde nevresim takımları için en çok tercih edilen modelde bu kumaştır. Pamuk yüzeyi kaygan ve insan sağlığına zararlı herhangi bir madde barındırmadığı için sıklıkla kullanılır. Sıcaklığı koruyan ve soğuğu içine almayan özellikte olması her mevsim kullanılmasını sağlıyor. Hava geçirgen yapısı ile de bebekler için daha sağlıklı oluyor. Pamuğun teri çekmesi ve içine hapsetmesi yine terleyen bebeğin rahat uyumasını sağlıyor. Pamuklu kumaşın bir diğer özelliği be rengini uzun bir süre korumasıdır.

Saten Kumaştan Yapılan Bebek Nevresimleri

Saten kumaşlar oldukça ince ipten üretilen bir kumaş çeşidi olduğu için yüzeyi parlak ve kaygandır. Pamuklu kumaşa göre biraz pahalı olan bu kumaş çeşidi sağlıklı kumaşlar sınıfında yer alır. Yaz aylarında daha fazla kullanılan saten kumaşlar içini serin tutan bir yapısı bulunur. Saten kumaşlar yapısı gereği kaygan ve parlak oldukları için fazla ütüye ihtiyaç duymazlar. Bunların dışında narin olması ve terlemeyi engelleyen yapısı ile bebek nevresimlerinde kullanılan bir kumaş türüdür.

Bambu Kumaş İle Yapılan Bebek Nevresimleri

Kumaş çeşitleri arasında en sağlıklı model olan bambu kumaşlar ince bambu iplerinden üretilir. Dokuma ve örme yolu ile kumaşa dönüşen ipler maliyetli olması ve işçiliğin fazla olması daha pahalı olmasına yol açıyor. Bambu kumaşların en büyük özelliği anti bakteriyel özelliğidir. Bu özelliği sayesinde bakterileri öldürür. Hava sirkülasyonu ve yumuşak olması özelliği de eklenince bebekler için kullanılabilecek kumaş çeşidi olarak dikkat çekiyor. Biraz maliyetli olsa da bambu kumaşlar bebek nevresimleri için en ideal kumaş çeşididir.

Polyester kumaş İle Yapılan Bebek Nevresimleri

Polyester kumaşlar fabrika üretimi ile yapılıyor. Fakat nevresimlerde bu kumaş farklı kumaş türleri ile birleştirilerek yapılıyor. Yüzde elli polyester ve yüzde elli pamuk olarak üretilir. Bu karışım ile kaygan, parlak ve hava alan bir yapıya dönüşür. Diğer nevresim takımlarına göre uygun fiyatlı bir bebek nevresim takımıdır. Fakat diğer modellere göre sağlıklı bir nevresim olmaz.

İpek Kumaş İle Yapılan Bebek Nevresimleri

İpek kumaşlar her dönem dikkat çeken ve talep edilen bir kumaş çeşididir. Tekstil ürünlerin çoğunda kullanılan ipek nevresim takımlarında da kullanılabiliyor. İpek terleme yapmayan doğal bir kumaş olduğu için sağlıklı bir kumaştır. Bu kumaş bebek nevresimleri için oldukça müsaittir ve sıklıkla kullanılır.

 

bebek nevresim kumaşları
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.