Bebek Nevresimi Dikimi

14-09-2021 09:26
Bebek Nevresimi Dikimi

Bebek Nevresimi Dikimi Nasıl Yapılmalıdır?

Bebek nevresimi; uyku zamanı oldukça fazla olan bebeklerin kullanacak olduğu, özel bir yapıya sahip olması gereken ve çeşitli modelleri olan nesnelerden bir tanesidir. Bebek nevresimleri dikmek isteyen insanların, bebek hassasiyetine uygun olan nevresim kumaşlarından seçmeleri ve gereken adımlara uymaları şarttır. Bu bağlamda; bebek nevresimi dikerken gereken kumaşlar, dikim aşamasının nasıl olacağı ve nevresim kullanımının nasıl olması gerektiği de öğrenilmelidir.

Bebek Nevresimi Dikimi Yapılırken Hangi Kumaşlar Kullanılmalıdır?

Bebekler için uygun olan nevresim takımları dikilirken, her kumaş kullanılarak işlem yapılamaz. Çünkü bazı kumaşların yapısı; kirlenme ve lekelenmeye bağlı sorunları derinlerde tutacak şekilde, zor temizlenen ve yıpranmaya meyilli şekildedir.

Ancak bebekler için kullanılan nevresimlerin sıkça yıkanması ve temizlenmesi gerektiği için, daha kullanışlı olan kumaşlardan seçilmesi gerekecektir. Özellikle; pamuklu kumaşlar, poplin kumaşlar ve bu şekilde bebekler için uygun olan kumaşlar kullanılarak bebek nevresimleri yapılabilir.

Bebek Nevresimi Dikimi Nasıl Yapılır?

Bebek nevresimi dikiminde, belirtilen yönergelere uyularak işlem yapılması gerekecektir.

Bu yönergeler ise şu şekildedir:

  • Poplin veya pamuklu olarak seçilen kumaş, bebeğin yatağı ölçülerine göre ayarlanır. Bu ayarlama esnasında, her kenardan otuz santim fazla olacak şekilde kumaş kullanımı yapılmalıdır.
  • Kenarların tamamı, bir santim dikiş görüntüsü olacak şekilde katlanır ve dikiş makinesi yardımıyla dikilir.
  • Sık iğne görüntüsünün ardından ütüsü de yapılan bebek nevresimleri, kullanım için hazır hale gelecektir.

Bebek nevresimlerinin bu şekilde tamamlanmış olduğu görülecektir. Bebekler için uygun olan her kumaş ile nevresim yapımında bu adımlar uygulanabilir.

Bebek Nevresimi Dikimi Kimler Tarafından Yapılabilir?

Bebek nevresimi dikimi için gereken adımların belirlenmiş olması, bu adımlara kolay bir şekilde uyulmasına yardımcı olacaktır. Doğal olarak, ev ortamında veya işletme ortamında bebek nevresimlerinin yapılabildiği görülecektir.

Bunun yanı sıra; dikiş yapmaya, düz bir sıra halinde veya sık iğne dokumasına uygun olmayan insanlar, bebek nevresimi dikimini yapmamalıdır. Çünkü, bebek nevresimlerinin dayanıklı olması ve uzun süreli kullanımı bu hususlara bağlıdır. Doğal olarak, el işlerinde tecrübe sahibi olan veya terzi olan kişiler tarafından bebek nevresimleri dikilmelidir.

Bebek Nevresimi Dikimi Nerede Yapılabilir?

Dikim işlemleri, hem iğne kullanılarak el ile tamamlanabilen hem de dikiş makinesi kullanılarak tamamlanabilen işlemlerdendir. Doğal olarak, bebek nevresimlerini dikmek için de iki yöntem söz konusudur.

Ancak, bebek nevresimleri; diğer nevresimlere oranla sıkça yıkanan ve yıpranmaya çok daha meyilli olan nevresimlerdendir. El ile yapılan dikişlerde hasarların ortaya çıkma ihtimali de daha yüksek olduğu için, dikiş makinesi kullanılarak bebek nevresimleri dikilmelidir.

Bebek Nevresimi Dikimi Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Bebek nevresimi dikim süresi, genel olarak el hızına bağlı olarak belirlenen bir süredir. Kişinin, dikiş makinesini kullanma hızının yeterli olması durumunda; ortalama olarak yirmi dakika içerisinde, tamamı dikilmiş olan bir bebek nevresimi hazırlanabilir. El ile yapılmak istenen bebek nevresimi dikişlerindeyse süre, ortalama olarak bir buçuk saat sürecektir. Belirtilen sürelerin sonundaysa, kullanım için hazır bulunan bebek nevresimleri oluşturulmuş olur.

Bebek Nevresimi Dikimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek nevresimleri dikildikten sonra mutlaka ütü yapılması gerekir. Çünkü dikim esnasında; oldukça küçük miktarlarda da olsa katlama yapılır ve nevresimin kenarlarında bir alan oluşturulur. Bu alanın dikiş sonrası ütülenmemesi, görsel ve kullanım açısından rahatsız edici sonuçlar doğurur. Doğal olarak da, ütü yapıldığına emin olunmalıdır.

Ayrıca, bebek nevresimlerinin dikiminde yatak boyutunun baz alınmış olması gerekir. Hem katlanma sorunları önlemek, hem de daha kolay kullanım amacıyla yatakla tam uyumlu bebek nevresimi dikilmelidir.

bebek nevresimi dikimi
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.