Oyun Çadırı Yapımı ve kullanılan Kumaşlar Nelerdir

09-09-2021 11:55
Oyun Çadırı Yapımı ve kullanılan Kumaşlar Nelerdir

Oyun Çadırı Yapımı Ve Kullanılan Kumaşlar Nelerdir?

Çocukların evde kendilerine özel oyun alanlarının olması kendilerini farklı hissetmelerini sağlar. Oyun çadırları çocukların iyi vakit geçirdikleri alanlardır. Evde kendiniz uygun kumaş ürünlerini kullanarak oyun çadırı yapabilirsiniz. Oyun çadırı yapımı için yeterli sayıda çıta ve kumaş ürünlerine ihtiyaç duyarsınız. Çıtalar çadır tasarımı şeklinde bir birine bağlanır ve üçgen bölüm oluşturulmaya çalışılır. Çıta bağlantıları sağlam bir şekilde yapıldıktan sonra üzerine tül ve hava geçirebilen kumaş türleri örtülür.

Oyun Çadırı İçin Kaç Metre Kumaş Lazım?

Oyun çadırı yapımında, tül, poplin ve duck bezi keteni kumaşları kullanılabiliyor. Oyun çadırının ön tarafı giriş kapısı olarak kullanılır ve açık bırakılır. Oyun çadırı eni 120 cm, boyu 175 cm ve yüksekliği 120 cm olmalıdır. Oyun çadırı kumaşları alırken bu ölçülere göre almak gerekiyor. İki parça halinde farklı desen seçenekleri ile almak isteyenler 3’er metre iki parça kumaş alır. Tek parça almak isteyenler ise 5 metre alabilir.

Oyun Çadırı Kumaşları Nelerdir?

Çocukların iyi vakit geçirmeleri için yapılacak olan oyun çadırlarında duck bezi kumaşı ve poplin kumaş çeşitleri önerilmektedir. Duck bezi kumaşı ve poplin kumaşları, doğal bitkisel pamuk ve keten liflerinden dokunduğu için çocuğunuzun sağlığı için oldukça uygundur. Oyun çadırı için kullanılmasını sağlayacak özellikleri şunlardır.

  • Farklı renk ve desen seçenekleri vardır,
  • Suya ve lekeye karşı dayanıklıdır,
  • Dokuma yapısına göre hava geçirgenliği vardır,
  • İçerisinde sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemektedir.

Bu özellikleri öğrenildikten sonra oyun çadırı yapımında rahatlıkla kullanılabilir.

Oyun Çadırı Kumaşı Modelleri

Evde yapacağınız oyun çadırı için en uygun kumaş çeşitlerinden birisi poplin kumaşıdır. Poplin kumaşı yumuşak dokusundan dolayı rahatlıkla kullanılabiliyor. %100 pamuklu dokuya sahiptir. Oyun çadırı yapımında kullanılabilmesi için puantiye desenli, kiraz desenli, tavşan desenli, geometrik desenli gibi çok sayıda modelleri vardır. Çocuğunuzun sevdiği renk ve desenleri kullanarak iyi bir oyun alanı oluşturabilirsiniz.

Oyun Çadırı Kumaş Seçimi

Ev tekstil ürünlerinde kullanılan çeşitli kumaşlarla oyun çadırı yapabilirsiniz. Kullanacağınız kumaşın dayanıklı, yumuşak ve sağlıklı olması önemlidir. Çocuğunuz sürekli kumaşla temas halinde olacağı için doğal ip yapısına sahip olmalıdır. Oyun çadırı kumaşı seçimi yaparken, duck bezi ve panama keteni kumaşını tercih edebilirsiniz. Nefes alan ve dayanıklı olma özelliği kullanım alanında uzun yıllar kullanılmasını sağlayacaktır. Kumaş seçiminde desenli modelleri tercih ederek şık tasarımlı oyun çadırı yapabilirsiniz.

Oyun Çadırı Nasıl Yapılır?

Çocuk oyun çadırı için kumaş seçimini yaptıktan ve sonra kullanılacak tüm malzemeleri temin etmelisiniz.

İhtiyaç duyulan malzemeler şunlardır:

  • Çadırın büyüklük durumuna göre çıta,
  • Oyun çadırı kumaşı veya tül,
  • Makas, lastik ve ip,

Oyun çadırı yapımında çıtaların uçlarına yakın yerler matkapla delinir ve bu deliklerden ip ile birbirlerine bağlanırlar. Üçgen çadır tasarımı oluşturulduktan sonra kapı kısmı açık kalacak şekilde diğer bölümlerin üzeri kumaşla kapatılır ve oyun çadırı hazırlanmış olur.

Oyun Çadırı Kumaşının Avantajları

Oyun çadırı kumaşı olarak seçilen poplin kumaş modelleri, tüm kullanım alanlarında avantajlar sağlıyor. Pamuk dokumalı olduğu için sağlıklı olurken, hava geçirdiğinden çadır içerisinin nefes almasını sağlayacaktır. Dayanıklı yapısından dolayı kolay yıpranmayacak ve uzun süre kullanılabilecektir.

Çocuklar oyun çadırında oynarken çeşitli nedenlerle kirlenmesine neden olsalar bile temizlenmesi kolaydır. Kumaş özelliklerinde dolayı estetik görüntü oluşmasını, yazın serin kışın ise sıcak tutma avantajı sağlıyor. İnsan ve çevre sağlığı için zararlı madde içermemesi güvenli olarak kullanılmasını sağlıyor.

 

 

 

oyun çadırı yapımı ve kullanılan kumaşlar
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.